Програма по сектори

Транспорт

Транспорт

 • Обществен транспорт и комуникации (проблем с рейсовете има от тази година, общината пряко договаря фирма защото превозвачите се отказват). Проблемът малко население-малко пътници-загуба за превозвачите – хората не могат да разчитат на редовен и сигурен транспорт. Проблемът ще се задълбочава. Удобни разписания на автобуси съобразени с начало на работно време, начало на учебни часове . Залагане на екотранспорт чрез програми за екобусове и др.
  Инфраструктура- Решаване на ключови проблеми с ВиК, и др.. Крайно време е да се състави план за решаване на тези проблеми и поетапно да бъде изпълнен !!!
  Разпределение на средства – всяко село и квартал с бюджет, имаше дори и законодателна идея за това. Реалностите показват, че едни села се пренебрегват за сметка на други, а кметовете не знаят какво могат да свършат.
  Ефективно управление на общинската собственост – по селата и в кварталите. Предоставяне на възможност да се отдават безвъзмездно сгради и помещения за развитие на дейност, бизнес, социални и здрави услуги. (както се дават на читалища и пенсионерски клубове).
  Политика за съживяване на кварталите на Димитровград. Работа за привличане на инвеститори чрез отдаване на общински жилищни сгради (кв. Вулкан) безвъзмездно които да инвестират и ремонтират в квартала, сега след ремонта на пътя Чирпан – Симеоновград това може да е следваща стъпка – публично-честно партньорство за финансиране чрез програми и др.
  Привличано на средства по проекти може да става по лесно между община и бизнес, от НПО , читалища и др. към конкретния квартал или село , тъй като общината не може да кандидатства пред Програмата за развитие на селските райони

Програма по сектори